WEST-ZEEUWS-VLAANDEREN ALS FOODREGIO OP DE KAART

Streekproducten – Smaakmakers – Smaaklokalen -Recepten – Activiteiten

ontdek er alles over op www.foodregiowzvl.nl

West-Zeeuws-Vlaanderen is een bestemming die bekend staat om haar mooie natuur, maar ook steeds meer om het (hoogwaardige) culinaire aanbod aan horecazaken en unieke bereidingen van chefs. Een bestemming die je kunt beleven met je zintuigen, door te proeven, te voelen, te zien, te ruiken van al hetgeen uit zee en van het land komt.

Sinds 2021 verzorgen wij  de promotie van de smaken van de streek, producenten, en vertellen welke horeca en versspecialisten hiermee werken dit zijn onze smaaklokalen .

 

Dit is ondertussen uitgegroeid naar

Koop, eet en beleef Lokaal in Zeeuws Vlaanderen

in de gehele streek promoten, inspireren we en brengen de streekproducent en de smaken van de streek dichterbij de consument, horeca en toerist. dit doen wij op verschillende manieren. ontdek alles erover op https://www.kooplokaalzeeuwsvlaanderen.nl/

“Mijn trots voor de eigen streek waarin ik al jaren werkzaam ben en de culinaire cultuur maken dat ik enorm betrokken ben bij wat er hier gebeurt. Al mijn hele carrière werk ik in topkeukens in binnen- en buitenland. In de betere restaurants is het al langer gebruikelijk en eigenlijk heel normaal om lokaal op zoek te gaan naar de betere ingrediënten en producenten uit de streek. Als (sous)chef besteedde ik altijd wekelijks enkele uren aan deze bezoeken. Zo haalde ik bijvoorbeeld kaas, boter, lam, eieren, slakken, kruiden of biogroenten in de streek, plukte ik zelf bramen, bessen, vlierbloesem, duindoorn, eetbare bloemen, of ging ik met een  herboriste op pad om mijn kennis te vergroten. Een tijdrovend werk, maar enorm leerzaam. Ik heb altijd het idee gehad dat dit makkelijker zou moeten kunnen en ook toegankelijker zou moeten zijn.

FOOD EN SAMEN ETEN VERBINDT

Marcin hoopt in de toekomst ook de hele Zwinstreek bij zijn project te kunnen betrekken. “De streek vraagt erom om tot de foodregio van de lage landen uitgeroepen te worden. De komende tijd zullen (horeca)ondernemers echt alle zeilen moeten bijzetten na het afgelopen jaar en de aandacht voor foodtoerisme kan daarbij helpen. Het project FOODREGIO WZVL  vraagt hier op een unieke manier aan bij. Food en samen eten is de verbindende factor. Het zal de saamhorigheid in de streek, over en weer langs de grens, ten goede komen.”

#smakenvanzeeuwsvlaanderen

Neem eens een kijkje op www.foodregiowzvl.nl